pensiune animale bucuresti

Articol de Razvan Marinescu, in Cotidianul “Puterea”

>>>Printre responsabilitățile pe care un adevărat iubitor de animale le are față de prietenul său necuvântător se numără și aceea de a nu-l lăsa pe acesta de izbeliște, atunci când pleacă în vacanță, sau, dintr-un motiv sau altul, este nevoit să-și părăsească domiciliul o perioadă de câteva zile. Există animale de companie care resimt din greu lipsa stăpânului, iar unele dintre ele se pot confrunta cu grave probleme de sănătate din cauza asta.

Pentru evitarea unor astfel de neplăceri, a apărut de ceva timp și în România, o veritabilă rețea de hoteluri și pensiuni destinate animalelor decompanie. Ca și în alte domenii, și aici, întreprinzătorii sunt într-o permanentă concurență, încercând să-și atragă clienții prin îmbunătățirea continuă a pachetelor de servicii oferite. Unul dintre acestea este Ringstar Pet Hotel din Capitală. „Cazarea se face numai în urma unei rezervări, mai ales în sezon”, ne spune Robert Caraman, dresor șireprezentant al hotelului. „Proprietarul animăluțului trebuie să completeze un formular de cazare, prin care ne furnizează toate informațiile legate de programul de masă și plimbare, dacă sunt cerințe speciale, probleme de sănătate etc., în așa fel încât să putem avea grijă cât mai bine de prietenul său.” Ziua de cazare începe și se termină, exact ca și în hotelurile pentru oameni, la ora 12.00, prețul fiind de 50 lei pentru pisici și alte animale mici, 80 lei pentru căței și 95 lei pentru camerele VIP (Very Important Pet). „Legat de cazare, am întâmpinat și situații hazlii”, își amintește Robert. Un proprietar de pisică ne-a cerut să-i mângâiem favorita 15 minute pe zi, nu mai mult, nici mai puțin! Ni s-a întâmplat ca unii clienți, uitând de diferența de fus orar din țările în care călătoresc, să ne sune la ore dintrecele mai ciudate, pentru a ne întreba ce fac prietenii lor.”

Monitorizare permanentă

Despărțirea de mediul familiar și stăpân, ca și schimbarea programului zilnic, pot provoca diverse probleme din cauza stresului generat de aceste schimbări. Cei de la Ringstar Pet Hotel caută să evite toate aceste neplăceri. „Noi creăm, împreună cu clientul, spațiul în care animalul de companie a fost obișnuit să trăiască, începând cu aspectul camerei și continuând cu fundalul sonor,orele de plimbare și meniul personalizat”, continuă Robert Caraman. Cățeii și pisicile noastre, ca și celelalte animale de companie, adoră rutina zilnică. Respectăm întocmai regulile de viață ale oaspeților noștri și o facem transparent, sub monitorizare video permanentă, astfel încât fiecare client să aibă posibilitatea de a afla în orice moment cum se simte și ce face prietenul său patruped.” La dispoziția clienților cu blană, mustăți și colți se află patru angajați bipezi, care le asigură supravegherea permanentă și le îndeplinesc dorințele. Investitorii au transformat camerele unei vile, astfel încât acestea să fie adaptate nevoilor animalelor. Ele au la dispoziție covorașe, pătuțuri speciale, elemente decorative, li se pot aduce jucăriile favorite de acasă, spațiile sunt încălzite pe timp de iarnă. Gazdele s-au gândit să asigure, cu ajutorul unui sistem audio-TV, chiar și un fundal sonor, adică, zgomote de fond cu care animalul este de obicei obișnuit acasă la el.

Faceți rezervări din timp!

Hotelul este mai ocupat pe perioada concediilor și în timpul sărbătorilor, dar nu lipsesc nici „turiștii” de weekend. De aceea, hotelierii recomandă ca rezervările să se facă din timp. Activitățile menite să-i distreze pe prietenii noștri necuvântători sunt completate cu alte evenimente tematice specifice, cum ar fi: clubul de dresaj canin, seminarii, workshopuri, întâlniri ale iubitorilor de căței și pisici. Până acum, hotelierii spun că nu s-au confruntat cu situații neplăcute, datorită contractului, pe care stăpânii trebuie să-l semneze când vin cu animalul, dar și experienței de două decenii pe care o au dresorii de la Ringstar Pet Hotel. „Există câteva recomandări pentru proprietarii de animale dornici să apeleze la serviciile unui pet hotel”, mai spune Robert Caraman. „I-așsfătui să-și educe cățeii la clasele de dresaj și să le asigure minimum de mișcare zilnic. Recomand sterilizarea cățeilor și pisicilor care nu sunt crescuți pentru reproducere, chiar oferim o reducere pentru aceștia. În ceea ce privește cazarea, e necesară o studiere atentă a ofertelor, ținând cont, în principal, de calitatea personalului implicat. E bine să aflați părerea celor care au mai apelat la astfel de servicii.”<<<

 Pentru mai multe detalii…

Contacteaza-ne!

 

Leave a reply